۲۸ آبان ۱۳۹۳، ۱۲:۵۳

گزارش خبری/

چانه زنی برای آب/ کشاورزان خوزستانی دیگر توان ضرر ندارند

چانه زنی برای آب/ کشاورزان خوزستانی دیگر توان ضرر ندارند

اهواز - خبرگزاری مهر: با وجود تمامی وعده هايی كه دولت برای تامين آب به كشاروزان خوزستاني داده ولی چانه زنی برای تامين آب این گروه از سوی دستگاه ها و نهادهای مختلف ادامه دارد و به نظر می رسد بايد در انتظار خسارت های سنگين كشاورزان خوزستان به دليل نرسيدن آب به مزارعشان باشيم.

به گزارش خبرنگار مهر، اخیرا سخنگوی دولت از تخصیص ۲۱۰ میلیارد تومان برای جبران خسارات ناشی از عدم کشت در حوزه رودخانه زاینده رود خبر داد. همچنین  ۸۰ درصد از اعتبارات بخش حوادث استان اصفهان به عنوان خسارت به کشاورزان این منطقه پرداخت شده است. این در حالی است که مسئولان استان خوزستان همچنان بر تخصیص آب کافی برای حوزه کرخه و مارون چانه می زنند و خبری از پرداخت خسارت نیست.

مسعود اسدی در این باره گفت: به سازمان آب و برق سه روز مهلت می‌دهیم که آب کافی برای کشاورزان شهرستان‌های اهواز، ماهشهر، شادگان، هندیجان، هویزه و دشت آزادگان  تامین کند. با این مقدار آبی که سازمان آب و برق برای کشاورزان در نظر گرفته حتی یک قطره آب به هویزه نمی رسد.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان در عین حال به کشاورزان اطمینان داد پیگیری ها توسط مسئولان به ویژه استاندار برای تامین آب کشاورزان این شهرستان ها درحال انجام است.

اسدي همچنین اظهار کرد: ما در جایی زندگی می کنیم که در مرز عراق است و فقیرترین مردم کشور در آن زندگی می کنند. كشاورزان هویزه نمی توانند یک هکتار بکارند. آنها هم بچه دارند، خانواده و مشکلات خاص خودشان را دارند و چه کسی باید پاسخ آنها را بدهد؟

کشاورزی خوزستان

کشاورزان دیگر تاب و توان ضرر ندارند

اگر چه سه رودخانه كرخه، دز و شاوور از شهرستان شوش مي گذرند اما تمام مسير بياباني است و شن هاي روان پيشروي زيادي كرده اند و از جنگل هاي انبوه كرخه كه روزي زيستگاه شير و گوزن زرد بوده هيچ اثري نيست. كم آب شدن كرخه باعث شده بخش زيادي از درختان نابود شود، قسمتي را اهالي براي كشاورزي تسطيح كرده اند و چون از لوله كشي گاز هم محرومند، بخشي را هم به عنوان هيزم مصرف كرده اند. در همسايگي كرخه، عطش حرف اول را مي زند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به کمبود آب در بخش کشاورزی استان گفت: پرداخت خسارت به کشاورزان بسیار ناچیز است و کشاورزان دیگر تحمل ضرر ناشی از این کمبود را ندارند.

کیخسرو چنگلوائی با اشاره به بارندگی مهرماه گفت: بارندگی های اخیر تاثیر چندانی در کشت محصولات کشاورزی سال جاری نخواهد گذاشت و تنها منجر به آمادگی زمین زراعی می شود. البته این نکته نیز قابل ذکر است که بارندگی مهر ماه برای ذخیره سازی آب پشت سد های استان نیز مناسب است.

چنگلوائی تاکید کرد: کشاورزان سهم خساراتی که از شرکت های بیمه دریافت می کنند، یک دهم ضرر و زیانشان هم نیست. اخیراً حدود ۵۰ هزار تن به تولیدات ما خسارت وارد شده و به ازای هر روز تاخیر در کاشت، ۳.۱ درصد ضرر وارد می شود.

کشت پاییزی گندم وجو

وی افزود: انتظار از خوزستان بیش از این است و باید با توجه به حساسیتی که رئیس جمهور به موضوع کشاورزی استان دارد توجه بیشتری به بخش کشاورزی شود. ما با ۶۰ و ۸۰ درصد راضی نیستیم. دشت آزادگان و هویزه ۷۵ هزار هکتار کشت گندم دارد در صورتی که در کل استان تنها ۱۱ هزار هکتار آبیاری شده است.

چنگلوائی تصریح کرد: کشت محصول گندم با کیفیت، نیازمند حداقل پنج مرتبه آبیاری است در صورتی که در برخی نقاط استان به دلیل کمبود آب تنها دو یا سه مرتبه زمین های گندم را آبیاری می کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان اظهار کرد: بارندگی های سال جاری به نسبت سال گذشته بهتر بوده به همین دلیل سازمان آب و برق باید هر چه سریع تر قراردادهای اختصاص آب با شرکت های توزیع را منعقد کند تا کشاورزان بدون آب نمانند.

سرنوشت زاینده رود در انتظار کرخه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان پیش از این گفته بود: با سدهایی که در بالادست کرخه احداث شده، سرنوشت زاینده رود در انتظار این رودخانه است.در صورت تامین نشدن آب کشاورزان غرب کرخه، بی شک بخش زیادی از محصولات زمین های کشاورزی نابود می شوند و اولین ضربه به اقتصاد شهرستان شوش وارد می شود.

کشت پاییزی گندم وجو

در پی هشدارهای رئیس سازمان جهاد کشاورزی و رئیس انجمن صنفی کشاورزان در خصوص کم آبی در برخی شهرستان ها مديرجهاد كشاورزي اميديه نیز از كاهش رهاسازي آب در اراضي كشاورزی شهرستان انتقاد كرد و گفت: اين وضعيت خسارات زيادي را در فصل كشت محصولات به بخش كشاورزي وارد كرده است.

همچنین معاون بهبود توليدات گياهي جهاد كشاورزي خوزستان گفت: ‌با تاخیر دو ماهه در كشت محصولات پاييزه به دليل محدوديت منابع آبي، پيش‌بيني مي‌شود ۲۰۰ ميليارد تومان خسارت به بخش كشاورزي استان وارد شود.
 
 به گزارش مهر، عدم تامين آب در حوضه‌هاي مارون و كرخه موجب كاهش كشت چغندر از یك هزار و ۵۰۰ هكتار به ۵۰ هكتار شده است. كشت اين محصول از سال گذشته احيا شده بود اما امسال به دليل محدوديت منابع آبي دوباره كنار گذاشته شد. باید منتظر ماند و دید آیا کشاورزان امسال را نیز با بی آبی می گذرانند؟
-------------------
گزارش: قاسم منصور آل كثير

کد خبر 2424117